Welke soorten badkamerthema’s zijn er?

Badkamers zijn er in vele soorten en maten. Dat komt omdat badkamers hun eigen interieurstijlen hebben. Er zijn de eigentijdse badkamers, moderne badkamers, eclectische badkamers en traditionele badkamers om er maar een paar te noemen. Elk van deze stijlen heeft zijn eigen unieke bepalende factor die het onderscheidt van de andere badkamerstijlen. Badkamerthema’s hebben niet alleen een invloed op het esthetische uiterlijk van een interieur, maar ook op de hele gebruikservaring. Dat komt omdat je bij verschillende badkamerthema’s een veelvoud aan lay-outontwerpen zult vinden met een variatie aan traditionele en buitengewone plaatsing van armaturen, verlichtingssystemen, materiaalgebruik en dergelijke.

Moderne badkamerstijl

Een moderne badkamerstijl is een badkamer die schoon en overzichtelijk is. Het heeft voldoende vrije ruimte om te bewegen. De badkameraccessoires en verf in dit interieur zijn ook schoon en eenvoudig. De kleur van de verf voor deze stijl gebruikt meestal neutrale kleuren en afwerkingen. Meestal zijn de materialen die nodig zijn om deze badkamer te maken hout en steen. De bepalende factor van de moderne badkamerstijl zijn de geometrische vormen en strakke en fijne lijnen. Moderne badkamers hebben een balans tussen minimalistische esthetiek en functionaliteit.

Eigentijdse badkamerstijl

Een eigentijdse badkamerstijl is ook een stijl die de ruimtelijkheid van het interieur benadrukt. Het heeft een ontwerp dat helder en luchtig aanvoelt en eruitziet om het comfortniveau te maximaliseren. Net als de moderne badkamerstijl, maakt ook de eigentijdse badkamerstijl gebruik van neutrale kleuren voor het interieurthema. Afgezien daarvan bevat het ook geometrische patronen, strakke lijnen, harde hoeken en stroomcurven. Het leunt echter niet op minimalisme, aangezien moderne badkamerstijlen veel interieurijdelheden gebruiken.

Traditionele badkamerstijl

Een traditionele badkamerstijl is een badkamer die gebruik maakt van aardetinten en materialen zoals leisteen, keramische tegels, marmer en natuursteen. Je zult merken dat deze badkamer vaak ook de voorkeur geeft aan ovale ligbaden en een aparte douche. Hoewel deze badkamerstijl simplistischer wil zijn, is deze niet zo minimalistisch als de moderne en hedendaagse badkamerstijlen. Je zult ook geen patronen of neutrale kleuren vinden in zijn esthetische looks. In plaats daarvan maakt het gebruik van een zwart-wit kleurenschema met een accent van kleuren zoals rood, geel en blauw.