Wat is projectontwikkeling in de bouw?

Project ontwikkeling is het proces van bepalen wat een project zal opleveren en hoe het dat zal opleveren. In sommige gevallen weet je al wat een project zal opleveren en hoe het dat zal opleveren. Maar in de meeste gevallen is projectontwikkeling het proces van het identificeren en evalueren van mogelijke oplossingen. Dit wordt gedaan door een analyse uit te voeren om het probleem of de kans te identificeren die een project zou kunnen aanpakken. De verschillende fasen van projectontwikkeling worden dan gebruikt om de geïdentificeerde mogelijke oplossingen te evalueren om er zeker van te zijn dat zij daadwerkelijk het probleem of de kans aanpakken. Wanneer dit alles is voltooid, kan een oplossing worden gekozen die kan worden gebruikt als onderdeel van een projectplan.

Projectontwikkeling in de bouw

Projectontwikkeling is een manier om het werk te verdelen en de financiering van een bouwproject te regelen. De eigenaars van het onroerend goed zijn verantwoordelijk voor de afhandeling van al het papierwerk en ook voor het beheer van het budget, hoewel andere professionals bij die taak zullen helpen. De aannemers zijn verantwoordelijk voor het bouwen van het project, maar zij zullen zich ook richten op het snijden in de kosten om hun kleine marges op grotere projecten te halen. Zij zullen ook verantwoordelijk zijn voor het toezicht op hun eigen crews en voor het verzekeren van de hoogst mogelijke kwaliteit om toekomstige werken van klanten te verzekeren. De architect is verantwoordelijk voor het opstellen van de plannen en het toezicht op de uitvoering ervan, zodat alles goed en volgens de voorschriften in elkaar past. Hij of zij zal je ook helpen bepalen of er mogelijkheden zijn om kosten te besparen en zo de prijs van jouw project te drukken. De ingenieur is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de plannen voldoen aan bepaalde specificaties, met inbegrip van de vraag of jouw nieuwe gebouw voldoet aan de code en veilig genoeg is om te gebruiken.

De fases van projectontwikkeling

Het project begint met een idee dat vervolgens wordt omgezet in een schriftelijke beschrijving die ontwerpdetails, budget en planningsinformatie omvat. Zodra het project op schrift is gesteld, wordt het voorgelegd aan de besluitvormers die beslissen of het project al dan niet wordt voortgezet. De volgende stap is wat wij noemen “de grote klap”. Dit is wanneer het eigenlijke fysieke werk begint. Een aannemer wordt ingehuurd en de bouw begint. Wanneer de bouw klaar is, moet het project voltooid worden. Dit kan het inrichten van de ruimte betekenen, het uitvoeren van eindinspecties of het schilderen van muren.